BaconpizzaRustikt, matigt och kryddigt! Gör en rejäl baconpizza och krydda med chilipulver. Du behöverReceptet är för 1-4 personer. 1 person/pizza
2 personer/1 plåt
4 personer/2 plåtar
Gör så här:Gör pizzadeg efter något av recepten på deg. Låt jäsa enligt receptet. Oavsett om du bakar runda pizzor eller gör hela plåtar, kavla ut eller tumma ut degen tunt på mjölat bakbord. Lägg degen på bakplåtspapper eller smord plåt. (Har du stenugn eller sten i din vanliga ugn lägger du pizzan på en välmjölad yta och lyfter sedan in den i ugnen med spade.) Täck ytan med ett tunt lager tomatsås. Pensla gärna kanterna på pizzan med olivolja. Lägg på riven ost eller lägg ut mozzarellaosten jämnt över ytan. Klipp eller skär baconet i mindre bitar och fördela jämnt över pizzan. Skär löken i fina ringar och lägg ut över pizzan. Krydda över med chilipulver efter smak. Baka av pizzan i 225-250 graders värme i 10-12 minuter för en mindre pizza och runt 15 minuter för en hel plåt. Grädda pizzan i mitten av ugnen och kontrollera att botten är riktigt bakad innan du tar ut den. Ugnar är olika, du kan behöva flytta upp eller ner pizzan för att hitta den rätta platsen där både botten och ytan blir riktigt gräddad. Strö över oregano när pizzan kommit ut ur ugnen. Tips! Ta måttligt med tomatsås på pizzan, i annat fall kan det vara svårt att få botten ordentligt gräddad i mitten. Pizzan ska vara knaprig i kanten och botten, inte degig eller seg! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Baka pizza ikväll!Hembakad pizza av högsta klassPizzakväll? Gör hembakad pizza och välj själv hur den ska smaka! Varför inte glutenfri? SconesPizzasconesSugen på hemlagad pizza? Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka. Tranbär, rönnbär, äpplen och päronAlla höstens bärDet finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|