Enkel pizzadegEnkel deg som ger pizzor med knaprig botten. Du behöverReceptet är för 2-3 plåtar, 6 runda pizzor, 6 personer. 2 pers, 1 plåt
4-6 pers, 2-3 plåtar*
Gör så här:Lös jästen i det ljumma vattnet, blanda i övriga ingredienser och knåda i 10 minuter med assistent eller matberedare. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i bunken till dubbel storlek, cirka 1 1/2 timme. Kavla ut till tunna pizzor och grädda i mitten av ugnen i 225-250 grader. Tiden kan variera mellan 10 och 15 minuter beroende på tjocklek och storlek på pizzan. *Hur många plåtar degen räcker till beror på hur tunt du väljer att kavla eller tumma ut den till. Gör du tjocka pizzor räcker den till två plåtar och tunnare till tre. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FiskgratängBekvämt och gott med gratängEn god gratäng är både mättande och nyttig mat. Och dessutom god nog både för vardag och till helgmat. Låt maten koka samman i ugnen medan du gör annat och njut av fantastiska smaker! Prova nya recept på torsk på couscousbädd eller gör en gratäng med pasta, zucchini, fisk och tomat som både är snabblagad och smakrikt. Gratäng är också smidigt att laga om du har rester av potatis kvar – varva ner skivor av kall potatis i en potatisgratäng med korv och färskost och njut! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Om man bara har torrjäst hemma, hur många gram av det ska man ta som motsvarar 15g färsk jäst??