![]() ![]() Enkel pizzadegEnkel deg som ger pizzor med knaprig botten. Du behöverReceptet är för 2-3 plåtar, 6 runda pizzor, 6 personer. 2 pers, 1 plåt
4-6 pers, 2-3 plåtar*
Gör så här:Lös jästen i det ljumma vattnet, blanda i övriga ingredienser och knåda i 10 minuter med assistent eller matberedare. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i bunken till dubbel storlek, cirka 1 1/2 timme. Kavla ut till tunna pizzor och grädda i mitten av ugnen i 225-250 grader. Tiden kan variera mellan 10 och 15 minuter beroende på tjocklek och storlek på pizzan. *Hur många plåtar degen räcker till beror på hur tunt du väljer att kavla eller tumma ut den till. Gör du tjocka pizzor räcker den till två plåtar och tunnare till tre. ![]() ![]() ![]()
|
|
Om man bara har torrjäst hemma, hur många gram av det ska man ta som motsvarar 15g färsk jäst??