PizzasalladAtt äta en kryddig kålsallad till pizzan är klassiskt i vår del av världen. Här är ett gott och enkelt recept där kålen skållas för att bli lite mjukare. Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Rensa vitkålshuvudet och skär det i tunna strimlor. Använd en osthyvel eller matberedare. Lägg kålen i en gryta eller värmetålig skål, häll över saltet och slå över kokande vatten så det täcker kålen. Rör om så saltet löser sig och häll av vattnet. Häll honungen och ättikan över den varma kålen och blanda om tills honungen löst sig. Ställ gärna salladen svalt om du har möjlighet. Mät upp olja och pressa ner vitlöken i den. Stöt kryddorna i mortel och blanda ner i oljan. Häll oljan över kålen och blanda noga. Smaka av med salt och peppar. Låt salladen svalna helt innan den serveras. Salladen smakar bättre om den får stå till sig någon timme innan den serveras. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BrowniesBlondies - brownies med vit chokladBrownies är chokladälskarens favoritkaka. Variera med blondies på vit choklad! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Så gott! tackar åter igen!