PizzafaktaEn pizza är en tunn brödbotten som täcks med pålägg och gräddas i ugn. Maträtten brukar räknas som Italiensk men finns nu över stora delar av världen. I Sverige kan en pizza från pizzerian vara billig (och onyttig!) snabbmat, eller en läcker gourmeträtt - allt beroende på vilket ställe som tillagar den. På en pizza ingår så gott som alltid tomat, ost och örter. Därtill varierar man pizzan med kött och grönsaker. Det finns mängder av pizzavarianter och smaksättningar. Pizzor brukar göras runda, som portionspizzor. Och då stora som tallriken, eller större. Men pizza bakas också på stora plåtar och skärs i bitar. Eller tjocka i pannor, som pan-pizza. Det finns även minipizzor, som kan fungera som förrätt, tilltugg eller snacks.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MorotskakaKlassikerEn god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv! TorsdagÄrtsoppanTraditionell ärtsoppa på torsdag eller omväxling mitt i veckan? Ja tack till soppa! BagelsFyllda bagels
Bagels är ringformade bröd som får sin speciella karaktär av att först kokas och sedan gräddas i ugn. Med matiga fyllningar passar amerikanska bagels fint som frukost, till lunch eller i picknickkorgen. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|