Pizzadeg 8 persEn bra deg som ger knapriga kanter och botten. Du behöverReceptet är för minst 4 plåtar, 8 runda pizzor, 8 personer. Fördeg
Bortgörning
Gör så här:Gör först en fördeg: Lös jästen i vattnet och blanda i mjölet. Låt stå över natten i kylskåp eller fyra timmar i rumstemperatur. Blanda fördegen med vatten, olja och socker. Knåda i mjölet tills du får en slät och elastiskt deg, blanda 10 minuter med degblandare, assistent eller matberedare. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter. Låt nu degen jäsa en timme i rumstemperatur och kavla eller tumma ut till tunna pizzor. Baka av i 10-15 minuter i 225-250 grader i mitten av ugnen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Glutenfria kakorGodaste kakorna utan glutenGlutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass. FrukostbullarVakna mjukt!Att vakna på rätt sida är en bragd. Med mjuka frukostbröd är du en bra bit på väg. Laga mer fisk!Mat med gott rykteFisk kan tillagas på många sätt. Barnens favorit, fiskpinnar, skäms inte för sig på vuxenmiddagen när du gör dem själv. Både nyttigare och vackrare! Eller slå till på att bjuda på hel röding i ugn med en god sås och kokt potatis. Husmansfavoriten laxpudding visar att fiskrätter inte behöver vara svåra att laga för att smaka bra. Fisk har, kort sagt, ett välförtjänt gott rykte! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|