Banan och curryEn smakblandning som aldrig kan bli fel! Ratad av många men älska av fler... Här ett enkelt recept på en kryddig pizza. Du behöverReceptet är för 1-4 personer. 1 person/pizza
2 personer/1 plåt
4 personer/2 plåtar
Gör så här:Gör pizzadeg efter något av recepten på deg. Låt jäsa enligt receptet. Oavsett om du bakar runda pizzor eller gör hela plåtar, kavla ut eller tumma ut degen tunt på mjölat bakbord. Lägg degen på bakplåtspapper eller smord plåt. (Har du stenugn eller sten i din vanliga ugn lägger du pizzan på en välmjölad yta och lyfter sedan in den i ugnen med spade.) Täck ytan med ett tunt lager tomatsås. Pensla gärna kanterna på pizzan med olivolja. Lägg på riven ost eller lägg ut mozzarellaosten jämnt över ytan. Om du vill ha bacon, klipp eller skär den i mindre bitar och fördela jämnt över pizzan. Skiva banan och lägg ut på pizzan, täck med lökringar efter smak. Krydda över pizzan med curry efter smak. Baka av pizzan i 225-250 graders värme i 10-12 minuter för en mindre pizza och runt 15 minuter för en hel plåt. Grädda pizzan i mitten av ugnen och kontrollera att botten är riktigt bakad innan du tar ut den. Ugnar är olika, du kan behöva flytta upp eller ner pizzan för att hitta den rätta platsen där både botten och ytan blir riktigt gräddad. Strö över oregano när pizzan kommit ut ur ugnen. Tips! Ta måttligt med tomatsås på pizzan, i annat fall kan det vara svårt att få botten ordentligt gräddad i mitten. Pizzan ska vara knaprig i kanten och botten, inte degig eller seg! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
osignerat
12 december 2023
YOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Kommentar av
Fia
16 januari 2010
Jordnötter är ett måste på den här pizzan!
Redaktionens kommentar
Ja, det är en vanlig variant!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BufféPlanera sommarens bufféBuffé är en avslappnad bjudform som ger mycket valfrihet. Säsong för sparris - vi bjuder på buffévarianter som sparris med parmesan eller parmaskinka! SoppreceptGröna soppor i alla färgerÄter du alltid vegetariskt eller gillar du bara att äta grönt? Prova en färgglad soppa! PajreceptPolentapajPaj är lättlagad mat. Och god! En stor fördel är att de flesta matpajer går utmärkt att göra i förväg och värma just när det är tid. Ett nytt recept som gör sig kall eller ljummen är polentapaj - en god, vegetarisk paj där pajen ska svalna helt innan fyllningen stelnat. En perfekt paj att göra i förväg alltså och en fin smakkombination, med majsgryn, oliver, rosmarin, vitlök och lagrad ost. Servera kall eller värm strax innan serveringen. Soltorkade tomater, rostade solrosfrön och en god sallad passar fint till! Smakfull helg önskar pepparochsalt.se! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
I like dick